Как се измерват гумени вериги
Shopping Cart
0.00 лв.

No products in the cart.

Гумени вериги

В тази статия ние обясняваме как да измервате гумените вериги и да разберете кои са правилните за вашия модел машина в три прости стъпки. Първо няколко съвета за гумените писти и техните характеристики.

Гумени вериги: как се изработват?

Гумените вериги са направени от съединение от естествен и синтетичен каучук, добавено с антиабразивни химически агенти, за да се намали процентът на износване поради триене върху определени абразивни или компактни повърхности. Вътре в гумената верига можете да видите истинската „душа“ на веригата: непрекъснатите стоманени корди и металните вложки ( наричани още връзки).

Качеството на каучуковата смес, диаметърът и броят на стоманените въжета и съставът на стоманата, използван за производството на връзките, правят разликата в качеството на гумените вериги !

Как да идентифицирам размера на гумените вериги?

За да определите размера на гумените вериги, следвайте следните три прости стъпки:

Вземете ширината на гумените релси в милиметри = първо измерение, т.е. 230 mm

Измервайте разстоянието между центъра на връзката и центъра на следната връзка = второ измерение, т.е. 96 mm

Пребройте броя на връзките (траковете) = трето измерение, т.е. 33

Трите елемента ви дават пълния размер на гумената пътека, в която е монтирана вашата машина: в този случай това е 230x96x33.

 

Онлайн каталог на Track-Bulgaria.com

Има и друга възможност да проверите кой е правилният размер на гумената верига за вашата машина:
Можете просто да кликнете върху „Търсене на вашите гумени пътеки“. В този чисто нов инструмент можете да намерите повече от 6000 различни приложения от гумени вериги от мини дъмпери до 8 тона багери и верижни трактори. Можете просто да напишете марката на машината и да намерите точния си модел или да видите списъка с всички модели, налични за тази марка.
Също за ваше улеснение, можете да изберете вашата марка машина, след което да изберете модела и ще се достигнете до правилния размер гумени вериги, както и до всички необходими резервни части за ходовата част на вашата машина, звездочки, ленивци, ролки и крайни предавки.

Трак България поддържа голяма наличност на гумени вериги и резервни части за ходова част

Трак България е уебсайт за резервни части, който е лесен за употреба, но в случай че имате някакви притеснения, не се колебайте да се свържете с нашия екип по продажби, за да получите безплатни съвети относно гумени вериги, ролки, ленивец или крайна предавка за вашата машина.
Нашите специалисти ще ви дадат подробна техническа информация с която да достигнете да правилните и качествени резервни части.

Можете да пишете на  office@track-bulgaria.com  или да посетите нашата страница за контакти.